Stockholmsbörsen har inlett torsdagshandeln med lägre kurser, i linje med ledande börser i Europa och utvecklingen i Asien. Efter 72 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,31 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,36 procent.

Störst vinnare på torsdagens börs är de två fusionsaktuella bolagen Tele2 och Com Hem som fått eld i baken efter morgonens planerade schackdrag från Stenbecksfärens Kinnevik som nu föreslår att dela ut hela innehavet i MTG till aktieägarna. En plan som bedöms kunna skynda på sammanslagningen mellan de två bolagen. Tele2-aktien stack direkt 4,6 procent och har sedan dess backat något till upp 3,15 procent medan Com Hem fortsatt klättra – från morgonens 4,0 till 4,6 procent upp vid 11.50-tiden.

På förlorarsidan hittar vi Eltel som vara nära att dippa 10 procent i den inledande handeln. Det efter att det står klart att ägaren Zeres reade ut aktier i en placering i Eltel när man sålde 6,5 miljoner aktier till ett 8,3 procent lägre pris jämfört med onsdagens stängningskurs. Sedan dess har kursen återhämtat sig till minus 7,1 procent strax före lunchtid.

En annan röd aktie på torsdagen är THQ Nordic som efter en aviserad miljardemission dök 6,1 procent medan bolaget Recipharm som backade 2,3 procent initialt.

ANNONS
ANNONS
Aktie Kursförändring Kommentar
Tele2 4,6% Kinneviks MTG-drag kan skynda på fusion med Com Hem
Com Hem 4,0% Kinneviks MTG-drag kan skynda på fusion med Tele2
Dometic 3,0% SEB återupptar bevakning med köp och riktkurs 108 kronor
Kambi 2,1% Pareto höjer riktkurs till 175 kronor, från 118 kronor
Oriflame 0,7% Di rekommenderar köp efter kursdipp
Kinnevik 0,1% Vill dela ut MTG-innehav
Systemair 0,1% Redovisar ökad omsättning men minskar rörelseresultat efter vinstvarning
Sagax −1,1% Tar in 302 miljoner kronor genom riktad emission
AAK −1,5% Får säljråd av Affärsvärlden
Recipharm −2,3% Gör riktad emission för att finansiera affär med Sanofi
THQ Nordic −6,1% Tar in 1,5 miljard i riktad emission, rabatt på 8 procent
Eltel −9,1% Eltel-ägaren Zeres reade ut aktier i placering