”Den investeringen skulle jag få kanske tio gånger pengarna på om vi skulle sälja bolaget i dag.”

Norrmannen Petter Stordalen, som driver Nordic Choice Hotels, intervjuas av Dagens Industri med anledning av att hotellkedjan gjorde ett rekordår i fjol.

”Det är helt fantastiskt – vi levererar ett rekordår för Nordic Choice Hotels. För första gången passerar vi 1 miljard norska kronor i ebitda-resultat”, konstaterar hotellkungen i Di och förklarar att målet är nytt rekord i år.

Stordalen har tidigare berättat i Di att han minskat ned på börsexponeringen, och han är fortsatt skeptisk till aktiemarknaden på grund av omvärldsoron, säger han.

ANNONS
ANNONS

Han avslöjar emellertid sin mest lyckade aktieinvestering någonsin.

”Det är väldigt enkelt: de första aktierna i det norska börsbolaget Hurtigruten. Den investeringen skulle jag få kanske tio gånger pengarna på om vi skulle sälja bolaget i dag. Bolaget har haft en helt fantastisk utveckling”, förklarar Petter Stordalen, som i dag är näst största ägare i bolaget med en 12-procentig aktiepost, framgår det i artikeln.

Hurtigruten, som trafikerar de norska fjorderna, köptes ut från Oslobörsen 2015 och att Petter Stordalen klev in berodde uteslutande på att ”gillade bolaget och idén”.