Dagens PS

Banken tror på Torsten Janssons LA-satsning

Torsten Janssons New Wave har en ny satsning från Los Angeles i Kalifornien. Ålandsbanken gillar de det ser i en ny analys.
Torsten Janssons New Wave har en ny satsning från Los Angeles i Kalifornien. Ålandsbanken gillar de det ser i en ny analys. (Foto: Chris Pizello/AP)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 23 maj 2024Publicerad: 23 maj 2024

Ålandsbanken är fortsatt positiva till Torsten Janssons New Wave i en ny analys. Särskilt gillar man den produktsatsning som Craft nu gör i Los Angeles.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det är den enda Craft-satsningen som inte görs i Borås för vi hittade inte den kompetensen i Sverige”, berättade Torsten Jansson när han tidigare i vintras gästade Börspodden.

“Jätteduktigt team utanför Los Angeles”

Det handlar om Crafts löparskor.

“Vi har ju blivit utsedda till bästa löparsko i massa olika kategorier och vi har ett jätteduktigt team som sitter utanför Los Angeles och gör hela produktutvecklingen”, avslöjade New Waves (börskurs New Waves) vd och grundare då.

Torsten Jansson: “Jag känner mig fattigare”

Veckans börsprofil på Dagens PS är miljardären Torsten Jansson, vd för och huvudägare i New Wave. Han är tveklöst kungen av Kosta rike och nu gläder han invånarna med en påkostad sporthall.

Och han räds inte konkurrensen från de stora jättarna som Nike, Puma och Adidas.

“Vi är mycket snabbare”, svarade han till Börspodden-profilerna John Skogman och Johan Isaksson när frågan kom på tal.

Några som tycks gilla och tro på Torsten Janssons skosatsning i Los Angeles är Ålandsbanken.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Finns betydande uppsida”

I ett morgonbrev som återges av Nyhetsbyrån Direkt skriver Ålandsbanken att de ser en god potential för New Waves dotterbolag Crafts satsning på skor och bedömer att den delen kommer ge ett betydande bidrag till att Craft når sin ambition att dubbla sin försäljning till omkring 400 miljoner euro under 2027.

Om New Wave lyckas med ambitionen att sälja en miljon skor 2027 så skulle det i så fall stå för cirka 750 miljoner kronor eller knappt 20 procent av det totala försäljningsmålet för Craft enligt banken.

“Ett par löparskor har förvisso en bruttomarginal under genomsnittet för Crafts produkter, men med ett relativt högt snittpris blir täckningsbidraget högt och ger positiv inverkan på rörelseresultatet”, skriver Ålandsbanken.

Banken tror det finns en betydande potential till uppvärdering av Torsten Janssons aktie kommande år ock avslutar:

”New Wave handlas till P/E 11,7x och EV/EBIT 9,3x på konsensus för 2025, vilket vi ser som attraktivt. Med en förväntad avkastning på eget kapital på 16,5% 2025 finns en betydande uppsida i värderingsmultiplarna”.

Läs mer:

Torsten Jansson avslöjar egna aktieportföljen. Dagens PS

ANNONS

Torsten Jansson sänker GW på börsen. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS