Bara i Swedbank har aktien rasat 10 procent sedan Göran Persson blev ny ordförande.

ANNONS

Det här visar en sammanställning som SvD Näringsliv gjort och kursraset i Swedbank placerar storbanken på andra plats på listan över de bankaktier som tagit mest stryk under sommaren.

På de senaste tre månaderna har de svenska storbankerna förlorat drygt 100 miljarder kronor på börsen, framgår det, och Nordeas aktie uppges ha fallit mest, 17 procent, följt av Swedbank, 10 procent minus, och därefter Handelsbanken och SEB vars aktier enligt artikeln har tappat 9 respektive 6 procent i sommar, sett till värdet som de fyra bankerna hade i maj.

När det gäller Swedbank tillträdde den tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande den 19 juni och sedan dess har aktien i banken backat med 10 procent, skriver alltså tidningen.

ANNONS
ANNONS

”Bankaktier är lite av ett lackmuspapper för hur man tror att ekonomin ska utvecklas i sin helhet framöver. Och under sommaren har en rad signaler kommit som indikerar sämre tider. Det slår direkt mot bankerna”, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza Bank, till Svenska Dagbladet.