Det finns en stor uppsida för Nasdaq First North-listade gamingbolaget Adventure Box som erbjuder en streamingplattform för datorspel, enligt en grundlig uppdragsanalys av Analysguiden.

Adventure Box erbjuder en streamingplattform där användare kan skapa, dela och spela datorspel – som Youtube, fast för datorspel istället för filmer.

Analysguiden behåller sin riktkurs på 11-13 kronor per aktie – men  kommenterar att när Adventure Box kraftigt ökar nettoomsättningen så finns det potential för större uppjusteringar.

Fokus på högvärdeskunder

Den viktigaste kundanskaffningsstrategin för Adventure Box är själva produkten – där användare bjuder in vänner för att spela datorspel de själva har skapat.

Under det senaste kvartalet har bolaget dock varit på jakt efter vad man kallar ”den virala brytpunkten”. Detta är brytpunkten då varje ny användare anskaffad via Adventure Box marknadsföring i sin tur förvärvar ytterligare en användare, via nytt innehåll eller inbjudningar.

I syfte att nå den virala brytpunkten har Adventure Box riktat om sin befintliga marknadsföring mot att anskaffa högvärdeskunder. Analysguiden uttrycker ett högt förtroende för bolagets ledning att leverera på tillväxtstrategin.

Gaming – en framtidsbransch

Gamingmarknaden har en enorm potential och det talas om att ett liknande bolag, Roblox, ska börsnoteras till en värdering på 8 miljarder dollar.

Adventure Box står dock ut på marknaden. Tjänster som Roblox kräver att användare laddar ner spelen de vill ha tillgång till. Adventure Box möjliggjör istället för användare att streama spel via plattformen, vilket utgör en stor marknadsfördel, enligt Analysguiden.

ANNONS
ANNONS

Dessutom ser Adventure Box finansiellt stabilt ut och en någon kommande utspädande emission är inget att vänta sig.

Läs mer: Stark användartillväxt för svenska gamingbolaget