Dagens PS

Teknisk analys: Varning för snabbt kursras

De här aktierna ska ni sälja.
Sitt inte med ett innehav i högriskaktier, varnar experterna. De här aktierna ska ni sälja. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 feb. 2020Publicerad: 18 feb. 2020

“Aktien har nyligen brutit ned genom en tidigare stödnivå runt 55.00 kronor. Det signalerar en vidare nedgång och har medfört att stödnivån nu omvandlats till ett motstånd. Nu testar aktiekursen trendgolvet runt 51.50 kronor som på kort sikt kan ge en reaktion upp. Om kursen bryter ned genom golvet i trendkanalen så förvärras läget och vi kan i så fall förvänta oss en kraftigare nedgångstakt.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Investtech i en analys på Placera.nu där rekommendationen till börsspekulanter är att sälja aktien, och det handlar om etikettbolaget Nilörngruppens aktie.

Däremot hissas två andra bolag i samma artikel, däribland industriklassikern Trelleborg B som alltså får en köprekommendation av Investtech.

“Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt (1-6 månader)”, heter det bland annat om Trelleborg-aktien.

Det andra bolaget som får förtroendet är Bilias A-aktie, som  bedöms ha goda utsikter till att utvecklas positivt, särskilt när det gäller insiderhandel.

“Bilias aktiekurs har brutit upp genom taket i de stigande trendkanalerna som våra algoritmer har identifierat på grafen för medellång och lång sikt. Det signalerar att vi kan förvänta oss en starkare stigningstakt. Isolerat sett ger brott upp ur stigande trendkanaler goda utsikter för ytterligare kursuppgång enligt Investtechs forskningsresultat”, framgår det bland annat.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS