Klädjätten H&M rusar på Stockholmsbörsen under måndagsmorgonen efter försäljningssiffror för det tredje kvartalet som var bättre än väntat samtidigt som nya uppgifter gör gällande att Stefan Persson kan vara på väg att köpa ut bolaget från börsen.

ANNONS

Källor i London uppger till den brittiska tidningen The Mail att storägaren och ordförande Stefan Persson har varit i kontakt med storbanker om att sätta ihop ett omfattande paket med skuldfinansiering för att köpa ut bolaget från börsen.

Enligt tidningens källor är det troligt att Stefan Persson försöker öka familjens ägande, möjligtvis upp till 70 procent, innan ett utköp blir aktuellt.

Stefan Persson har vid flera tillfällen dementerat spekulationer om ett utköp av H&M från börsen och klädbjässen kommenterar inte dagens uppgifter.

”Vi har som policy att inte kommentera rykten”, skriver kommunikationschefen Kristina Stenvinkel i ett mejl till Finwire.

H&M är upp 9,6 procent under måndagshandeln efter att bolaget släppt bättre än väntade försäljningssiffror för det tredje kvartalet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: H&M-vd:ns revansch – aktien rusar [DagensPS.se] >