Dagens PS

Rykte: Han planerar att köpa ut H&M

H&M aktier
Miljardären Stefan Persson brukar tanka H&M-portföljen med jämna mellanrum. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 17 sep. 2018Publicerad: 17 sep. 2018

Klädjätten H&M rusar på Stockholmsbörsen under måndagsmorgonen efter försäljningssiffror för det tredje kvartalet som var bättre än väntat samtidigt som nya uppgifter gör gällande att Stefan Persson kan vara på väg att köpa ut bolaget från börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Källor i London uppger till den brittiska tidningen The Mail att storägaren och ordförande Stefan Persson har varit i kontakt med storbanker om att sätta ihop ett omfattande paket med skuldfinansiering för att köpa ut bolaget från börsen.

Enligt tidningens källor är det troligt att Stefan Persson försöker öka familjens ägande, möjligtvis upp till 70 procent, innan ett utköp blir aktuellt.

Stefan Persson har vid flera tillfällen dementerat spekulationer om ett utköp av H&M från börsen och klädbjässen kommenterar inte dagens uppgifter.

“Vi har som policy att inte kommentera rykten”, skriver kommunikationschefen Kristina Stenvinkel i ett mejl till Finwire.

H&M är upp 9,6 procent under måndagshandeln efter att bolaget släppt bättre än väntade försäljningssiffror för det tredje kvartalet.

Läs även: H&M-vd:ns revansch – aktien rusar >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS