Dagens PS

Hållbart ledarskap ska lyfta Binero

binero
Charlotte Darths Binero siktar mot stjärnorna och planerar att konkurrera med de amerikanska molntjänsterna. (Foto: Binero)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 18 aug. 2021Publicerad: 18 aug. 2021

Binero har under de senaste åren sadlat om från ett fokus på webbhotell till molntjänster. Vd Charlotte Darth berättar om framgångsreceptet för Dagens Industri. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sommaren 2019 såldes Bineros verksamhet inom webbhotell för omkring 380 miljoner kronor. I samband med två utdelningar har bolaget handlats ner på börsen och i år har aktien hittills backat med 8,6 procent.

Ska utmana Microsoft och Google

Men enligt vd Charlotte Darth kommer Bineros tillväxt att ta tid. Redan från början när hon satt med i styrelsen såg hon hur marknaden börjat efterfråga något annat än de amerikanska molntjänsterna.

“Marknaden domineras av jättar som Microsoft och Google. Men vi ser en allt viktigare trend kring hanteringen av personuppgifter. För att vara säker måste man ha en europeisk datatjänst”, säger Darth. 

Vikten av en jämn könsfördelning 

Binero satsar på öppen källkod för att motverka inlåsningseffekter och planerar att konkurrera med en öppen prissättning. Men något som påverkar mer än man kan tro är enligt Darth en jämn könsfördelning på arbetsplatsen.

“Jag har lärt mig genom åren att det är en bra strategi att ha en jämn könsfördelning och att anställa människor med olika bakgrund”, förklarar hon.

“Går inte att vifta med hög lön”

ANNONS

När Darth klev in som Bineros vd var hon bolagets enda kvinna. Sedan dess har hon satsat på att anställa fler personer mer olika bakgrund.

“Det finns många duktiga kvinnor inom tech. Men det går inte att vifta med hög lön eller att jag är vd utan det gäller att ha en story de går igång på”, säger hon. 

Läs hela artikeln på Dagens Industri. 

Läs mer: Så leder du bäst i kristider – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS