Trots att aktien i Ferronordic rusat 110 procent i år rekommenderar Börsveckan placerare att köpa aktien, som anses billig. Se alla aktietips!

ANNONS

I nya numret skriver Börsveckan att lastbils- och anläggningsmaskinsåterförsäljaren Ferronordic har stark tillväxt och lönsamhet.

Trots att aktien gått upp med hela 110 procent i år är rekommendationen från Börsveckan att tanka aktien, då den bedöms som billig.

Även om potentialen minskat något i det korta perspektivet efter kursuppgången så är aktien fortsatt köpvärd på 12 månaders sikt”, heter det i analysen.

Vårdbolaget Medicover, som uppges ha fyrfaldigat sin aktiekurs sedan pandemin bröt ut i mars 2020, anser tidningen däremot vara ”fullvärderat”, även om utsikterna bedöms som goda.

Behöver växa i kostymen

Medicover har en hög värdering som bolaget behöver ”växa in i”, enligt analysen.

Sentimentet i aktien väntas bli dämpat till följd av vikande covid-intäkter.

ANNONS
ANNONS

”Vi ser exempelvis att rörelsevnsten om två år är på samma nivå som i år, vilket inte är så kittlande till en hög värdering”, skriver Börsveckan som konstaterar att Medicovers aktie mer än dubblat sin värde sedan tidningen köpstämplade aktien för knappt ett år sedan.

I dag är dock rådet till börsinvesterare att avvakta med pappret.

När det sedan gäller Flat Capital, som Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski börsnoterat, har visserligen aktien rusat sedan dess men värderingen är ”långt över rapporterad substans och informationsgivningen är bedrövlig”, enligt Börsveckans proffs som rekommenderar placerare att sälja Flat-aktien.

”Sammanfattningsvis så ger ansatsen i Flat mer intrycket av ett filantropiskt och roligt investeringsprojekt för en bättre värld snarare än ett skarpt investmentbolag. Inget fel med det, men i termer av avkastning i kronor och ören för investerare faller aktien platt med en värdering på tre gånger substansen”, framgår det i analysen.

Här är fler aktieråd

Amido, som Ilija Batljans SBB nu är näst största ägare i efter en riktad nyemission, anses ha förutsättningar för lönsam tillväxt. Och bolaget går också en spännande framtid till mötes, men värderingen är just nu hög och aktieinvesterare får rådet att ”vara tålmodiga”. För tillfället är det för mycket osäkerhet som omgärdar Amido-aktien, anser tidningen.

Xvivo, som är verksamt på transplantationsmarknaden, uppskattas visserligen av tidningen men aktien är för dyr just nu, är bedömningen.

Och i stålgrossisten BE Group är tipset att ta hem vinsten. Rådet är avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Byggpartner köpstämlas däremot, bland annat motiverat av fulla orderböcker inför 2022.

I teknikkonsulten Afry, som bommande lönsamhetsförväntan i senaste rapporten, kan Börsveckan inte se någon stor uppsida i aktien på 12 månaders sikt. Avvakta lyder rekommendationen.

Scandi Standard, som äger skandalomsusade Kronfågel, har fått ny vd men riskerna är många och Börsveckan ser aktien som ”ett chansköp för den som inte skyr risk”.

Läs även: Aktieanalytiker: ”Tydlig bubbla inom elbilar” [Dagens PS]