Har du fortfarande inte bestämt vad du ska göra under ledigheten i sommar? Då kan det vara en god idé att ta en titt på årets bästa vatten- och nöjesparker, enligt Tripadvisor. 

ANNONS

Siam Park (Teneriffa, Spanien)

Vattenparken Siam Park hamnar på Tripadvisors första plats i år, på listan över världens bästa nöjesparker. Om du har vägarna förbi Teneriffa i sommar är en tur hit helt enkelt ett måste.

vattenpark
Vattenparken Siam Park i Spanien är enligt Tripadvisor världens bästa. (Foto: Wiki Commons)

Puy du Fou (Les Epesses, Frankrike)

Puy de Fou är en historisk nöjespark som ligger i Les Epesses i västra Frankrike. Varje år får nöjesparken över 2 miljoner besökare, vilket gör det till en av Europas mest populära.

park
Puy de Fou erbjuder både historiska attraktioner och imponerande vattenshower. (Foto: Puy de Fou)

Beto Carrero World (Penha, Brasilien)

Beto Carrero World är den största nöjesparken i Latinamerika. Här finns både mer klassiska attraktioner, som enastående bergochdalbanor, och ett zoo.

Beto Carerro World i Brasilien har ett av världens mest toppklassiga zoo. (Foto: Unsplash)

The Milky Way Adventure Park (Devon, Storbritannien)

The Milky Way Adventure Park ligger i norra Devon. Nöjesparken har ett stort fokus på sci-fi, framför allt Star Wars och Doctor Who.

star wars
Ett besök till The Milky Way Adventure Park i Devon passar utmärkt för alla Star Wars-fantaster. (Foto: The Milky Way Adventure Park)

Dollywood (Tennessee, USA)

Dollywood grundades av den amerikanska stjärnan Dolly Parton och byggdes upp runt den timmerstuga som hon växte upp i. Nöjesparken har funnits sedan 1986 och har länge klassats som en av världens vackraste nöjesparker.

dolly
Dolly Parton på sin populära nöjes- och vattenpark. (Foto: Wiki Commons)

Universal’s Island of Adventures (Orlando, USA)

Nöjesparken Universal i Orlando gör ingen besviken. En särskilt känd del av parken är den realistiskt uppbyggda Harry Potter-världen, inklusive slottet och tågstationen. Om du är ett fan av böckerna borde du definitivt åka hit!

ANNONS
ANNONS
harry potter
På Universal i Orlando kan du kliva in i Harry Potters värld – på riktigt. (Foto: Universal Orlando)

Se fler topplistor på CNN Travel.

Läs mer: Världens 10 vackraste sevärdheter