DagensPS.se har nyss skrivit om att svenskarna ändrat sina resvanor och bokar under lågsäsong. Vi har även berättat att flygbolag nu delvis rear ut sina resor.

ANNONS

Men nu handlar det om att Teheran i all hast seglat upp som ett populärt resmål bland allt fler svenskar.

Det rapporterar TT och konstaterar att sanktionerna mot Iran hävdes för ett år sedan, vilket bland annat bidragit till det ökande resandet samtidigt som fler flygbolag öppnat linjer till Iran.

”Iran är ett land vi tror är på gång. Det kanske inte blir ett jättestort turistmål men kan bli populärt bland kulturintresserade. Det är visserligen en diktatur men upplevs som lugnt i förhållande till grannländerna”, säger Per J Andersson, redaktör på resemagasinet Vagabond.

Andra resmål som lockar svenskar i allt högre grad är Tallinn i Estland, en ö i Vietnam och Vancouver i Kanada.

”Vancouver är riktigt hett i vinter. Det lockar både puderälskande skidentusiaster, naturälskare och sportintresserade som vill se bröderna Sedin spela NHL-hockey”, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

Där till trendar resmål som Belgrad, Kiev, Santiago de Chile, konstaterar Ticket och uppger att det handlar om resmål som många svenskar har anknytning till.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Pokémon Go-feber på resan [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Hetaste resmålen i världen 2017 [Dagens PS] >