Många röda dagar infaller lyckosamt och det innebär goda resmöjligheter under nästa år.

ANNONS

Sajten bege sig ut på resandhar sammanställt en resekalender med de bäst lämpade resmålen för varje högtid under året och hur du kan maximera din ledighet. Resekalenderns tips baseras på pris, popularitet och medeltemperatur på de olika destinationerna.

Under 2018 finns det chans till mycket ledighet eftersom de röda dagarna infaller fördelaktigt. Sammanställningen visar att du med 18 välplanerade semesterdagar får hela 51 dagars ledighet.

Den mest fördelaktiga perioden att planera en längre resa är under jul och nyår 2018. Två semesterdagar ger nämligen hela elva dagars sammanhängande ledighet.

”Det finns stora möjligheter för alla soltokiga svenskar att åka på flera utlandsresor under nästa år. Vi låter resenärer kombinera sina solsemestrar själva. Det betyder att man på ett flexibelt sätt kan välja flygtider, hotell och längd på resan och därmed kan man boka den resa som passar absolut bäst för varje högtid och ledighet”, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Resekalendern visar också vilken destination som är bäst lämpad att åka till för varje högtid beroende på om man är ute efter det billigaste, varmaste eller mest populära resmålet. Om sol och värme lockar har Cypern högst medeltemperatur under fyra av de sju resvänliga helgdagarna medan Mallorca, inte helt oväntat, visar sig vara svenskarnas favorit.

Resekalendern 2018

ANNONS
ANNONS
Resvänliga helgdagar 2018 Ta ledigt Reslängd Mest populära Billigast Högst medel-temperatur
Nyår 2017 2-5 jan 30 dec-7 jan Gran Canaria Costa del Sol Gran Canaria
Påsk 26-29 mars 24 mar-2 apr Mallorca Antalya Fuerteventura
Första maj 30 apr 28 apr-1 maj Mallorca Kreta Cypern
Kristi himmelsfärd 11 maj 10 maj-13 maj Mallorca Costa Brava Cypern
Nationaldagen 7-8 jun 6-10 jun Mallorca Halkidiki Cypern
Midsommar 18-21 jun 16-24 jun Rhodos Malta Cypern
Jul & Nyår 2018 27-28 dec 22 dec-1 jan Gran Canaria Costa del Sol* Gran Canaria

Prognos från reseexperter på eBeach.se baserat på data från bokningar för jul och nyår 2017/2018.

Om statistiken:
Samtliga omnämnda destinationer är avgränsade till eBeach.se’s resedestinationer inom Europa. De mest populära destinationerna baseras på bokningsdata från eBeach.se under motsvarande helgdagar 2017. De billigaste destinationerna baseras på bokningsdata från eBeach.se och är prognoser för pris på flygavgångar och hotell under rekommenderade resdagar. Priserna kan komma att ändras. Källa för genomsnittlig medeltemperatur är Foreca Ldt.