CNN Money skriver om ett Karlifornienbaserat företag som tycker det är dags att förnya resväskans koncept.

ANNONS

Bolaget menar att tiden stått stilla på affärsområdet och har därför tagit fram en prototyp av en resväska som sköter sig själv, antingen liggande eller stående upprätt beroende på vilken situation den hamnar i på exempelvis flygplatsen.

”Väskan kommer att följa dig som en hundvalp”, skriver CNN Money.

Resväskan har inbyggda sensorer och den är kopplad till din smartphone, väskan känner av när det är dags att röra på sig respektive göra halt.

”Resväskan har i princip sett likadan ut senaste decennierna”, säger David Near, vd för bolaget Travelmate Robotics som nu mejslar på den för resenärer bekväma resväskan.

Enligt artikeln finns resväskan i tre storlekar. Den vänder sig till såväl vanliga turister som businessfolk och, inte minst,  funktionshindrade som på förekommen anledning kanske inte kan kånka på sitt bagage.

Resväskan har alltså sensorer och dessa är programmerade så att den enkelt ska ta sig fram även i trånga utrymmen och inte ska krocka med främmande föremål, typ köra in i människor, pelare och väggar. Den har även larm som tjuter om den av en händelse råkar komma på efterkälken från sin ägare – det är för att minimera stöldrisken. Som ett extra skydd i händelse av det larmas ägaren till resväskan via sin smartphone.

Som tidigare nämnts är den aktuella resväskan ännu bara en prototyp och när den slutliga versionen lanseras nästa år kan den dessutom komma att vara utrustad med kamera och radar, enligt CNN Money.

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Test: Bästa resväskan för semestern” [Dagens PS] ›

SE VIDEON: ”Resväskan som sköter sig själv” [Travelmate Robotics] ›

LÄS ÄVEN: ”The suitcase will follow you home like a puppy” [CNN Money] ›