”Runt 70 procent av årets budget är redan bokad”.

De svenska skidanläggningarna räknar med att årets säsong slår nya rekord då säsongspremiären har kommit tidigt samtidigt som bokningsläget är starkt, skriver Dagens Industri.

”Vi hade ett enormt starkt fjolår, och årets säsong har börjat mycket bra. Bokningsläget är väsentligt bättre än i fjol vid samma tidpunkt. Runt 70 procent av årets budget är redan bokad”, säger Johan Thorn på Stöten i Sälen AB till Di.

Förra året såg liftkortsförsäljningen uppgå till närmare 1,5 miljarder kronor. Det var både en ökning med 6 procent från året innan och ett nytt rekord.

ANNONS
ANNONS

För att vintersäsongen 2017/18 ska utgöra en ny milstolpe har de flesta större aktörer gjort nya stora investeringar. Skistar som är störst i klassen har inför årets säsong satsat på fun slopes, äventyrsområden som hämtar inspiration från snowparks och skicross-banor med broar och tunnlar.

Företaget har även gjort större investeringar i nya boenden. Dessa har omfattat allt från nya bäddar och lägenheter i Åre respektive Sälen, samt ett exklusivt boende i norska Hemsedal.

I Österrike har Skistar lagt till en ny gondollift och expresslift vid St. Johann-anläggningen. Ett nytt snötillverkningssystem har också installerats. Sammantaget har Skistar investerat 170 miljoner kronor i St. Johann sedan förvärvet förra året.