Det kan bli verklighet hos det här flygbolaget.

Emirates ligger bakom idén om att slopa fönster på sina framtida plan, rapporterar Business Traveller, enligt Affärsvärlden.

Emirates nyaste Boeing 777 har redan virtuella fönster och de som sitter i mittgången i första klass har tack vare dessa utsikt genom skärmar inne i planet, då kameror satts fast utanpå planet.

Enligt artikeln har flygbolagets ledning nu kommit fram till att även de vanliga fönstren i flygplanen kan bytas ut mot virtuella fönster. Det här skulle enligt Emirates vd Tim Clark även effektivisera flygningarna genom att det finns färre strukturella saker – som fönster – att ta hänsyn till.

ANNONS
ANNONS

”Föreställ att du går på ett flygplan som saknar fönster, men när du kommer in i planet så finns det fönster”, säger Tim Clark och fortsätter:

”Flygplanen är lättare, flyger fortare och högre och dessutom kräver de mindre bränsle.”

AFV konstaterar att det fortfarande är ovisst hur passagerarna ställer sig till Emirates fönsterlösa planer, och när dessa kan realiseras. Flygsäkerhetsmyndigheten EASA uppges emellertid inte se några risker med att byta ut vanliga kabinfönster till virtuella fönster.