Under måndagen öppnar USA åter upp sina gränser för fullt vaccinerade resenärer. Efter 18 månader skjuter bokningarna i höjden, vilket flygbolagen välkomnar.

ANNONS

Under måndagen är USA öppet igen för de över 30 länder som tidigare inte kunnat boka resor dit.

För flygbolagen är beskedet från Vita huset välkommet.

Efterfrågan ökar

British Airways såg en ökning med 900 procent av sökningar efter amerikanska weekendresor jämfört med veckan före och även andra flygbolag som Air France och Singapore Airlines ser en ökad efterfrågan.

För den som vill flyga med SAS kommer flygbolaget utöka antalet direktavgångar från Stockholm och Oslo till New York, med totalt tolv direktlinjer till USA i höst och vinter.

Stor personalbrist

Ett problem som kan grusa resplanerna kan dock vara personalbristen. Många har lämnat branschen under pandemin och frågan är nu om flygbolagen kommer hinna hitta ny personal i tid, sedan många avgångar har ställts in på sistone på grund av just personalbrist.

ANNONS
ANNONS

Ett annat problem för att komma in i USA är att vara vaccinerad med rätt vaccin. Ryska Sputnik V och kinesiska Cansino är inte godkända av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet så resenärer som har tagit de vaccinen kommer behöva ta en tredje spruta av ett godkänt vaccin för att komma in i landet.

 Läs även: SAS lovar satsa på ”hållbart flygbränsle” [Dagens PS]