Notan för business class och femstjärniga hotell blev cirka 44.600 kronor per person – exklusive reseräkningarna.

ANNONS

Nio personer ur Första AP-fondens styrelse och ledning satte sig lördagen den 15 september på Qatar Airways plan från Arlanda till Indien, berättar Dagens Industri och förklarar att flygbolaget Qatar i år kan stoltsera med världens bästa business class, enligt Skytrax.

Av artikeln framgår att nio män och kvinnor från statliga AP-fondens toppskikt var med på den extravaganta långflygningen.

”Innan de landar i Delhi nästa dag har de fått tofflor från The White Company, pyjamas och lyxkrämer mot åldrande från Castello Monte Vibiano. På vägen hem till Sverige blir det en uppsättning till. Gratis. Biljetterna kostar däremot fonden över en kvarts miljon kronor. Kapitalförvaltningschefen Mikael Angberg tar ett annat flyg via Istanbul”, skriver Di.

Tidningen – som förklarar att Första AP-fonden investerat 6 miljarder kronor i Indien – uppger att fondtopparna fick tid över för både shopping och internrepresentation i form av middagar, utöver ett styrelsemöte och möten med andra pensionsfonder, riskkapitalbolag, banker, ratinginstitut, Sveriges ambassad, och Indiens centralbank.

Delegationen checkade in på två olika, femstjärniga lyxhotell. I Delhi respektive Mumbai.

Enligt Ossian Ekdahl, tillförordnad kommunikationschef på Första AP-fonden, är allt i sin ordning:

ANNONS
ANNONS

”Biljettklassen var business class, vilket är i enlighet med fondens regler för resor av det här slaget”, säger han till Di och tillägger att Första AP-fonden klimatkompenserar såväl resor som all annan verksamhet.

Ossian Ekdahl ber att få återkomma till Di om vad delegaternas kostnader för mat och alkohol blev på lyxresan då alla reseräkningar ännu inte är inlämnade.