Pressar även priset på flygbiljetter.

I december toppade dollarkursen. Men sedan dess har den sjunkit med över 10 procent och en svagare dollar gör att det är tacksamt för svenskar att turista i USA i form av billigare restaurangnotor, hotell och shopping.

Ett av flygbolagen som nu säker priset på USA-resor är uppstickaren WOW air, som enligt ett pressmeddelande är Islands snabbast växande lågprisflygbolag och som uppges sänka priset på sju amerikanska destinationer i höst.

ANNONS
ANNONS

Frånpriset från Arlanda är 999 kronor under september-november. Det gäller en enkelbiljett och för flygresor via Keflavik till San Fransisco, Los Angeles, Miami, Pittsburgh, Boston och Washington.

”Vårt mål har ända sedan sedan starten varit att leda prispressen över Atlanten. Vi var det första flygbolaget som pressade priset på flygbiljetter mellan Sverige och Nordamerika för under tusenlappen. Vi vill ge alla möjlighet att resa, oavsett inkomst och budget”, säger Skúli Mogensen, vd och grundare av WOW air, som under 2018 utökar med ytterligare fyra USA-destinationer – till Cleveland, Detroit, Cincinnati och St Louis.