ANNONS

Motorjournalisten Jeremy Clarkson är en av Storbritanniens mest folkkära och högst betalda programledare men det är inte första gången han levererar upprörande kommentarer. Han har till exempel tidigare hävdat att koreanska bildesigners äter hund.

Senaste avsnittet av Top Gear visades i söndags kväll. Programmet hade lastbilstema och det var då inför sju miljoner brittiska tittare som Clarkson påpekade att lastbilsförare bara gnäller om bränslepriser och mördar prostituerade.

ANNONS
ANNONS

Dagen efter hade 188 klagomål lämnats in till BBC. Brittisk media har även snappat upp händelsen. Det har publicerats en artikel om programmet som illustrerades med en bild på en av Storbritanniens värsta seriemördare Peter Sutcliffe, som också var lastbilschaufför. Totalt 1900 har nu klagat hos BBC.

En talesman för BBC menar att många har förväntningar på Jeremy Clarksons provokativa personlighet och att det hela bara var ett skämt.

ANNONS
ANNONS

”Skämtet var ett sätt att överdriva och förlöjliga en orättvis urban myt om lastbilsförarnas värld och inte menat att såra någon”, säger han enligt resume.se.