Det är tillsammans med svågern Johan Zethraeus och deras kompisgäng från Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm, som Christer Gardell nu släpper sitt första öl, Solsidan Premium Dry.

ANNONS

Den välkände riskkapitalisten får på tisdagen stor uppmärksamhet och lysande PR i en helsidesartikel i Dagens Industri, inklusive bild på förstasidan.

Det framgår att bolaget Solsidan Bryggeri AB har namnskyddat ”Solsidan” för bryggerinäring och att Gardell hoppas få lite gratis marknadsföring från den folkkära tv-serien med samma namn. Namnet är dock inte hämtat från TV4:s braksuccé utan är något finansmannen säger sig ha kommit på för flera år sedan…

Hur som helst skeppas inom några veckor de första 150.000 flaskorna från bryggeriet och under första halvan av maj väntas även ett stort lanseringspartaj i Saltsjöbaden. Målet är att få in premiumölet på väl utvalda restauranger på orter som Stockholm, Båstad och Åre.

Öl med färre kolhydrater är mycket populärt i länder som Australien och USA, men har ännu inte slagit igenom på allvar i Sverige. Det nya ölet uppges ha 50 procent färre kolhydrater än en vanlig lager.

Solsidan Premium Dry får en alkoholhalt på 5,0 procent.

Avkastningen hoppas man dock blir något högre än så.

”Vi gör det här för nöjes skull. Men visst, jag ser framför mig att det ska kunna gå runt”, säger Gardell i intervjun.

Vad han anser om tv-serien med samma namn?

ANNONS
ANNONS

”Jo den är kul och ganska pricksäker. Spekulationerna har varit vilda om vem det är som är förebilden till karaktären Ove och de flesta är nog överens om vem det är”, säger riskkapitalisten.

Finansvärlden ser med spänning fram mot vilken ölsort Fredde läppjar vid grillen under säsong 3…

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!