Ishotellet och Vasamuseet tillhör de bästa upplevelserna i Sverige när utländska researrangörer får tycka till. I slutet av oktober avgörs tävlingen ”Den bästa upplevelsen i Sverige”.

ANNONS

Bakom utmärkelsen står Rese- och Turistnäringen i Sverige, i samarbete med Visit Sweden. Franska, tyska, engelska, holländska och italienska researrangörer har fått nominera vilka de anser är de bästa upplevelserna i Sverige.

– Det är en fantastisk bredd på nomineringarna som har kommit in, allt från kända varumärken till nya spännande upplevelser. Urvalet visar att det är den svenska vildmarken, närheten till natur och kultur samt världsunika upplevelser som Vasamuseet och Ishotellet som rankas högst. Nu blir det spännande att se vilken som utses till Sveriges bästa, säger Jan Lundin, vd för Rese- och Turistnäringen i Sverige i ett pressmeddelande.

Vildmark i Värmland, Säfsen, Ishotellet, Vasamuseet och Stockholm Stad är de fem upplevelser som nominerats. Den 23 oktober avgörs vilken upplevelse som får utmärkelsen.

ANNONS
ANNONS