Konstnären Mikael Genberg och Matt Saus startade 2006 Genberg Underwater Hotels AB med målet att bygga undervattenshotell över hela världen. Nu är det första på plats: The Manta Underwater Room – en del av lyxhotellet The Manta Resort på Pemba Islands i Tanzania.

ANNONS

BILDSPECIAL: Häng med under ytan i nytt svenskhotell »

Undervattensrummet i tre våningar är skapat av svenska ingenjörer och investerare. Bland dem som varit inblandade i projektet märks bandylegendaren Hans Elis Johansson, konstruktören Christer Abrahamsson, som bor i Dar es Salaam, och undervattensexperten Gunde Karlsson.

”Nu är det första på plats och det känns helt fantastiskt att fundera på var nästa rum skulle kunna hamna”, säger Mikael Genberg.

Det centrala däcket, vid havsnivån har ett loungeutrymme med soffor för avslappning och intagande av måltider. Våningen innehåller även toalett och dusch. En trappa leder till den 80 kvm stora takterrassen för soldyrkan om dagen och det nattliga skådespel den extraordinärt klara natthimlen erbjuder.

Dubbelsängen är omgiven av fönster som öppnar upp mot undervattensvärlden. En del ovanliga fiskarter har redan valt det skyddande huset som sin boplats och gjort sig hemmastadda runt huset.

”Det finns exempelvis tre Batfish och en trumpetfisk vi kallar Nick, alltid simmandes runt med nyfikna blickar på de annorlunda besökarna bakom glasen”, säger Mikael Genberg.

På natten drar undervattensstrålkastarna runt huset till sig än mer sällsynta undervattensvarelser. Huset har redan fått en tillväxt av koraller vilket ökar tillströmningen av nya arter till denna världsunika upplevelse.

En natt i ett dubbelrum kostar 1.500 USD, motsvarande runt 10.000 kronor.

ANNONS
ANNONS

Se karta: http://www.themantaresort.com/wp-content/uploads/2012/05/mapsuite.pdf

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!