I en videointervju ger WSP:s vd Håkan Danielsson sin syn på den kvartalsrapport företaget släppte 6 maj. Han nämner även WSP:s kommande projekt samt hur de är påverkade av coronan. ”Mellan 80 och 90 procent jobbar på distans”, säger han. 

ANNONS

Den kanadensiska teknikkonsulten WSP, som är en av världens största i branschen, ökade sin omsättning och sitt EBITDA resultat under första kvartalet 2020 jämfört med 2019. Samtidigt minskade nettoresultatet med över 70 procent.

Håkan Danielsson förklarar denna minskning med en prioritering på ”non cash items” redovisningstekniska åtgärder.

”Det är väldigt mycket good will-avskrivningar kopplat till förvärv och sedan är det IFRS-regler kopplat till pensionsavsättningar i USA som har påverkat till största delen. Det är ’non cash items’, så det är inget som påverkar vår kassa egentligen. Tittar man rent operativt så stiger det faktiskt med en knapp procent jämfört med fjolåret”, säger han.

Gällande coronaviruset säger Håkan Danielsson att han är imponerad över hur smidigt företaget har kunnat ställa om till den förändrade situationen. Han tillträdde vid årsskiftet, så han har haft en intensiv inledningsperiod.

ANNONS
ANNONS

”Det ser olika ut i olika delar av landet, men jag skulle gissa på att någonstans mellan 80 och 90 procent av alla anställda i landet jobbar på distans”, säger han.

Gällande kommande projekt nämner Håkan Danielsson arbetet med Danviksbron i Stockholm, tunnelbaneutbyggnader, spårväg i Uppsala och lasarett i Växjö.