I juni sker tävlingen för Europas främsta proptech-bolag. Det är tredje gången eventet anordnas. Proptech står för ”property technologies” och tio procent av de nominerade är svenska bolag. 

ANNONS

En av de nominerade kandidaterna är svenska Digital buildings, som skapar 3D-renderingar av fysiska landskap. I ett pressmeddelande från företagets ägarkoncern Zynka group beskriver gruppen företagets affärsidé.

Står för ”property technologies”

Zynka Digital Buildings är ett av de 50 bolag som kvalificerat sig till semifinalen och utvärderingen av Europas främsta proptechbolag som går av stapeln den 30 juni i Bryssel. Sverige står sig starkt inom segmentet och har fem bolag bland de 50 främsta i Europa.

Begreppet Proptech kommer från engelskans ”Property Technologies” och är ett samlingsnamn för appliceringen av ny teknologi för fastighetsbranschen och är kopplat till den digitala transformationen som branschen genomgår just nu.

Tung jury

Bakom initiativet Proptech Startups & Scale-up Europe Awards står The EU Proptech House, Finnova Foundation och Workero.

Bidragen som har nominerats har granskats av en jury på totalt 70 personer i olika ledande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen.

Digital Buildings, ett av de fem kvalificerade svenska bolagen, bygger digitala tvillingar av den fysiska miljön som är en nyckelkomponent i framtidens smarta städer.

ANNONS
ANNONS

Bolaget startades tidigt 2019 och ingår i koncernen Zynka Group, vars vision är att genom digitalisering förändra sättet vi designar, bygger och nyttjar den byggda miljön.

”Vi hjälper fastighetsägare att digitalisera sin affär och ytterligare kapitalisera på deras viktigaste tillgång, ytan i staden, säger Petter Bengtsson”, VD på Zynka Group.