Livsmedelsproducenten Kavli ska använda sig av Rejlers IT-system i sin tillverkningsprocess. Med systemet ska driften och övervakningen på Kavlis fabriker i flera länder säkerställas. Systemet appliceras även inom andra sektorer inom Kavlis verksamhet. 

Rejlers presenterar samarbetet i ett pressmeddelande.

Kavli har valt Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster. Avtalet omfattar ett brett utbud av IT-tjänster för hela Kavlikoncernen och gör Rejlers till en viktig partner i arbetet med att förverkliga Kavlis ambitioner inom Industri 4.0.

Avtalet innebär att Rejlers levererar merparten av företagets IT-tjänster kopplat till drift, lagring och övervakning, inklusive den infrastruktur som driver Kavlis verksamhetskritiska affärssystem samt ett antal andra kritiska applikationer.

ANNONS
ANNONS

Kavlis varumärken är välkända och återfinns på matborden i många länder runt om i världen. Produktionen sker i flera länder med verksamhet dygnet runt, året om.

”Tillgänglighetskraven på våra IT-system är enorma. Ett systemstopp medför att produktionen stannar vilket får omedelbara och kostsamma konsekvenser, till exempel att råvaror som mjölk måste gå direkt till destruktion. Därför ställer vi mycket höga krav på IT-systemen och kräver att leverantören kan hantera vår 24/7-verksamhet på flera platser”, något som Rejlers levererat väldigt bra på, säger Svein Solheim, gruppchef på Kavli.

”Vi tycker att det här är ett mycket spännande avtal där vi verkligen får visa vår kompetens och bredd av IT-tjänster, inte minst de som ryms inom vårt koncept Hybrid Multi-Cloud. Vår uppgift är att säkerställa att Kavlikoncernen uppnår sina ambitioner inom Industri 4.0 och förblir en av världens mest effektiva livsmedelsproducenter”, säger Renè Eriksen, ansvarig för Industry på Rejlers i Norge.

Rejlers Hybrid Multi-Cloud koncept innebär att kundens samtliga IT-tjänster levereras från en dynamisk kapacitetsplattform i Rejlers datacenter. Kunderna får en kostnadseffektiv och beprövad PaaS-leveransmodell som är fullt skalbar och kombinerbar med tjänster från Azure och AWS. Alla tjänster levereras med full redundans och inbyggd säkerhet på högsta nivå.