I dagens utdelning av Guldhuset, ett pris för årets samhällsbyggare, vann Lisa Wistrand från White Arkitekter. Hennes arbete med normkritiska visualiseringar imponerade på juryn, som framhöll hennes roll som förändrare i en traditionell bransch. 

”Vi måste bli bättre på att provocera, laborera och utmana när vi gestaltar stadens miljöer. Vi ser oss själva som samhällsbyggare, då är det också dags att börja agera så”, säger Lisa Wistrand i beskrivningen av sitt projekt ”Normkreativ visualisering i stadsutveckling”.

Guldhuset delas ut av Centre for management of the built environment, som är en del av Chalmers tekniska högskola. Juryns motivering i samband med prisutdelningen löd bland annat:

”Lisa Wistrand har ett brinnande engagemang för samhällsbyggandets sociala ansvar. Hon drivs av en mission att förändra och har mod att utmana normer och invanda mönster. Med en stor portion tålamod ser hen till att olika intressen får ta plats i en traditionell bransch”.

I ett uttalande under prisutdelningen säger Lisa Wistrand: ”Det känns fantastiskt roligt – och smickrande! Det är roligt också att frågorna som jag brinner för uppmärksammas genom det här priset”.

Läs mer om årets prisutdelning här.

ANNONS
ANNONS