Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Forever säljer fastigheten som inrymmer hotellet Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen. Köpare är fastighetsutvecklaren NREP och köpesumman landar på 1,5 miljarder kronor. 

Nordiska fastighetsutvecklaren NREP tar därmed över ägandet av själva lokalerna, medan Nordic Choice Hotels fortsatt kommer att bedriva hotellverksamhet i byggnaden.

”Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas”, säger Strawberry Forevers ägare Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Köpesumma över miljarden

Fastigheten heter Piperska Muren 2 och köpesumman uppgår till 1,5 miljarder kronor.

NREP uppger att de kommer att stärka byggnaden ur miljösynpunkt, samt utveckla inomhuslokalerna.

”Vi vill göra hotellet ännu bättre för Nordic Choice Hotels att driva, för gästerna att bo på men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför har vi redan planerat renoveringar och energieffektiviserande lösningar som ska förbättra både fastigheten och hotellupplevelsen”, NREP:s investerarchef Marianne Hoffman.