Tre nya medlemmar av Vattenfalls koncernledning har utsetts. Vattenfalls HR-direktör Kerstin Ahlfont utses till ny finansdirektör. Christian Barthélémy blir ny HR-direktör och Ulrika Jardfelt ny chef för affärsområdet Heat.

annons
annons

Kerstin Ahlfont har utsetts till ny finansdirektör för Vattenfall. Hon har jobbat i Vattenfall sedan 1995 och har varit finanschef inom flera delar av bolaget. Hon är sedan 2015 HR-direktör i Vattenfall och ingår i koncernledningen. Kerstin Ahlfont tillträder sin nya roll den 1 november 2020.

Christian Barthélémy har utsetts till ny HR-direktör i Vattenfall. Han är i dag chef för Special Projects och har tidigare varit chef för Real Estate & Facility Management på Vattenfall. Han har erfarenhet från Shared Service Operations och har en bakgrund från KPMG. Christian tillträder sin nya roll den 1 januari 2021.

Ulrika Jardfelt har utsetts till ny chef för Vattenfalls affärsområde Heat. Hon är i dag chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet och har tidigare varit chef för fjärrvärmedistribution på EON och vd på Svensk Fjärrvärme AB. Ulrika Jardfelt tillträder den 1 december 2020 och efterträder Tuomo Hatakka som går i pension vid årsskiftet.

– Jag är mycket glad och stolt att kunna presentera dessa namn. Kerstin, Christian och Ulrika kommer att spela nyckelroller i den resa som Vattenfall har framför sig, säger Anna Borg, tillträdande vd och koncernchef, Vattenfall.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Vattenfall delårsrapport 2020: Positiv utveckling