Helena Hed kommer att efterträda Per-Arne Gustavsson i rollen som vd för teknikkonsultbolaget PE Teknik & Arkitektur. Gustavsson startade bolaget 2006 och har varit vd merparten av bolagets tid. 

Helena Hed kommer senast från rollen som vd för Sweco Management. Hon har de senast 15 åren innehaft olika chefsroller inom bolaget, skriver PE i ett pressmeddelande.

”Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Projektengagemang in i framtiden. Projektengagemang är ett välrenommerat bolag som jag ser fram emot att lära känna och vidareutveckla tillsammans med medarbetare, kunder och styrelse, säger Helena Hed i ett uttalande.

Per Arne Gustavsson planerade redan 2017 att gå i pension, skriver Fastighetssverige, men återvände till vd-posten och har bland annat genomfört flera sparpaket.

ANNONS
ANNONS

”Helena har gedigen erfarenhet av samhällsbyggnad och en bevisad förmåga att skapa resultat och tillväxt. Hon har ett stort engagemang, djupa insikter i hur en konsultverksamhet fungerar och har de ledaregenskaper som krävs för att leda PE mot ökad lönsamhet och tillväxt”, säger Per Göransson, Styrelseordförande för Projektengagemang.

Helena Hed tillträder på vd-posten i januari 2021.

Läs mer: Projektengagemangs vd om revanschen under 2020 [Dagens PS]