Först nekade Försäkringskassan byggarbetaren sjukersättning. Nu har förvaltningsrätten gett arbetaren upprättelse, som får 1,8 miljoner kronor i ersättning.
”Det är i grunden omänskligt att man ska behöva driva ett sådant här fall hela vägen till förvaltningsrätten”, säger Johan Lindholm.

ANNONS

Byggarbetaren som är medlem i Byggnads hade intyg från specialistläkare, trots det fick denne ingen ersättning från Försäkringskassan. Intyget från specialistläkaren och en arbetsförmågeutredning visar samma sak, arbetsförmågan var totalt nedsatt till samtliga arbetsuppgifter inom byggmarknaden.

Enligt Försäkringskassan skulle arbetstagaren inte bevisat sin oförmåga att arbeta tillräckligt mycket. Nu har Försäkringskassan förlorat målet i förvaltningsrätten och arbetaren tilldöms ersättning på 1,8 miljoner kronor.

Stark kritik

Nu riktar fackföreningen Byggnads ordförande stark kritik mot myndigheten i sitt handlande i ärendet.

”Det är i grunden omänskligt att man ska behöva driva ett sådant här fall hela vägen till förvaltningsrätten. Men nu är det både en stor lättnad och glädje att vår medlem får den ersättning hen har rätt till”, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler nyheter från [Teknikdygnet]