Handelsbankens aktiechef Mikael Malmrup har utsett en av de stora vinnaraktierna bland Sveriges teknikkonsulter. ”Man kan köpa den, glömma bort den och sedan vara glad när man vaknar upp om fem år”, säger han.

Teknikkonsulten Rejlers aktie har gått bra på börsen.

Sedan början av 2020 har aktien haft en kursuppgång på 45 procent.

Mikael Malmrup, aktiechef på Handelsbanken, menar dock att framgångsresan inte är över för Rejlers – och ser en stor potential i aktien, skriver Di.

Rätt i tiden

Mikael Malmrup pekar på att flera av Rejlers affärsområden är väl positionerade för de förändringar som samhället möter i omställningen mot grön energi.

Vidare konstaterar han att Rejlers verksamhet inom infrastruktursprojekt har en stor tillväxtpotential i och med statliga stimulanser i coronapandemins svallvågor.

”Jag tror det kommer gynnas väldigt mycket nu när staten vill stimulera igång den svenska ekonomin igen genom diverse infrastruktursatsningar”, säger Mikael Malmrup till Di och fortsätter:

”De har också en division som heter Buildings, som energieffektiviserar och automatiserar byggnader. Så det är väldigt mycket i Rejlers som ligger väldigt, väldigt rätt just nu.”

ANNONS
ANNONS

Orimlig rabatt

Rejlers har målsättning att fördubbla verksamheten fram tills 2025 och expandera marginalerna.

Affärsområdet riktat mot industrin har förvisso gått trögt under coronapandemin men Mikael Malmstrup menar att Rejlers tillväxtplaner är högst realistiska.

Samtidigt anser han att marknaden har en för konservativ värdering på bolaget.

”De växer väsentligt mer än till exempel Sweco och ÅF och ändå handlas de med en rabatt i den sektorn, vilket är helt orimligt.”

Vidare jämför Mikael Malmrup Rejlers nuvarande verksamhet med den tillväxtresa som branschkollegan Sweco gjorde tidigare.

”Detta är som Sweco, fast Sweco för många år sedan, så här har du chansen att vara med i nya Sweco”, säger han.

Läs mer: Efter förvärvet: ”Nu spänner vi bågen ytterligare”