Miljardärerna Elon Musk och John Elkann tycker att fler borde bygga kärnkraftverk, och pekar på Kinas och Indiens satsning på kraftslaget.

ANNONS

I ett panelsamtal på Italian Tech Week mellan Tesla och SpaceX vd Elon Musk och John Elkann, ordförande för Stellantis (en sammanslagning av Fiat/Chrysler och franska PSA) och Ferrari visade de båda miljardärerna upp en optimistisk framtidssyn för bland annat utforskning av rymden, artificiell intelligens och kärnkraft, skriver Bloomberg.

”Rätt säkert”

Elon Musk uttryckte förvåning över att vissa länder rört sig bort från kärnkraft den senaste tiden och kallade kraftslaget ”rätt säkert.” Elon Musk uppmanade också till att bygga fler kärnkraftverk – eller åtminstone inte stänga ner dem. Han fick medhåll från John Elkann.

”Vi ser hur energipriserna bara stiger – gas, kol, uran – allt går upp. Kärnkraft är en lösning som finns, det är en som vi känner till, en som är säker och en som vi borde absolut utvecklas starkt”, säger Stellantis- och Ferrariordföranden.

De båda anser att solkraft är den optimala lösningen, men tror starkt på kärnkraft som provisorisk lösning. Priserna på uran går upp för att länder som Kina och Indien satsar på kärnkraft, enligt Elkann som också säger:

”Det är en stark indikation på vad vi också borde göra”, säger han.

Inga självkörande Ferrari

Trots att Elon Musk varit en av förkämparna för självkörande bilar var de båda överens om att det inte är något som Ferrari borde syssla med.

”Det vore tråkigt att ha en autonom Ferrari-bil. Kärnan i att ha en Ferrari är att köra den”, säger Elkann.

ANNONS
ANNONS

Fordonscheferna ser också ett slut på den globala halvledarkris som plågat industrin under coronapandemin.

”Det är många chipfabriker som håller att byggas nu. Jag tror att vi kommer att ha en god kapacitet för att tillhandahålla chips till nästa år”, sa Elon Musk.

Läs även: Elon Musk bor på bara 37 kvadratmeter [Dagens PS]