Branschorganisationen Sveriges Arkitekter kritiserar regeringens förslag om nya byggregler. Organisationens samhällspolitiska chef Margareta Wilhelmsson säger att utgången ”blir möjligen endast marginellt billigare, men garanterat sämre, bostäder”. 

Förra veckan gick näringslivsorganisationen Innovationsföretagen ut och stödde regeringsförslaget ”Modernare byggregler”.

Sveriges Arkitekter är av en motsatt åsikt och menar att förändrade regler kommer att leda till försämrad boendekvalitet och minskat miljötänk.

I ett remissyttrande skriver organisationen att ”det är olyckligt att utredningen tappat bort de boendes perspektiv, klimatperspektivet och boendekvaliteter”.

ANNONS
ANNONS

Organisationens samhällspolitiska chef Margareta Wilhelmsson säger att att förslaget gynnar byggbolagen över hyres- och bostadsgäster:

”Förslaget skulle innebära att samhällets krav på bostadskvalitet avsevärt försämras på ett sätt som inte är acceptabelt. Förslaget tillgodoser producenternas behov men inte de boendes”, säger hon.

Se Sveriges Arkitekter hela remissyttrande här.

Läs mer: Debattinlägg: Förslaget om minskat byggkrångel bra [Dagens PS]