Bravidatoppen Johnny Petré tar över ordförandeklubban från Anders Mattsson i bransch- och arbetsgivareorganisationen Installatörsföretagen.

ANNONS

Installatörsföretagens nye ordförande blir Bravidatoppen, Johnny Petré, vid en digital föreningsstämma hos bransch- och arbetsgivareorganisationen. Han tar klivet upp från posten som vice ordförande, bakom den nu före detta ordföranden Anders Mattsson.

”Jag tar mig an rollen som ordförande i Installatörsföretagen med många år som styrelseledamot i bagaget varav flera år som vice ordförande”, säger Johnny Petré.

Elva år på posten

Anders Mattsson satt som ordförande i Installatörsföretagen i hela elva år, sedan han valdes på positionen redan 2010, efter en sammanslagning av branschorganisationerna EIO och VVS Företagen.

”Jag är mycket tacksam för de insatser Anders gjort i sin roll som ordförande för Installatörsföretagen och det vet jag vi är många som är”, säger Petré.

Första kvinnan

För första gången vals en kvinna till vice ordförande i bransch- och arbetsgivareorganisationen, som är en del av Svenskt Näringsliv. Theresa Östman vd för VVS-företaget GF100 från Grillby utanför Enköping valdes in på posten.

ANNONS
ANNONS

”Installationsbranschen är en bransch med förmåga att växa och verkligen visa hur viktig den är för samhällets klimatomställning. Det ska bli fantastiskt kul att, tillsammans med styrelsen, arbeta för att branschen får de bästa möjliga förutsättningarna”, säger hon.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]