Att söka bygglov och anmälan är raketen bland sommartrenderna när svenska folket ska fixa i trädgården eller på landet.

ANNONS

Sommaren är i antågande och nu stiger pulsen bland hemmafixarna. I år söks det fler bygglov och lämnas in fler anmälningar om att renovera eller bygga ut. Framför allt är det trä som sticker ut när det gäller byggmaterial, det visar en rapport från Svenskt Trä.

”Det ökade intresset för trä som ett miljösmart och lättarbetat material, samt att hemmalivet för många i år har prioriterats, gör att vi bygger och förbättrar hemmavid som aldrig förr. De flesta av oss spenderar helt enkelt mer tid i hemmet. Vi ser även att efterfrågan på virke fortsatt är mycket hög säger”, Johan Fröbel, chef för teknik och handel på Svenskt Trä.

Topplistan

I topp ligger Altan, som så många gånger förr, direkt efter det kommer staket och plank. Det är Svenskt Träs lista på distribuerade, besökta och sålda byggbeskrivningar hos branschorganisationen. På sajterna Byggbeskrivingar och Trärådshuset får du hjälp när du ska bygga smått som stort.

Topp fem
  1. Altan
  2. Staket och plank
  3. Bygglov och anmälan
  4. Tak över uterum
  5. Carport

”Byggbeskrivningarna är ett överskådligt instruktionsmaterial och är enkla att följa. På byggbeskrivningar.se finns alla beskrivningar digitalt och även ett dimensioneringsprogram”, säger Fröbel och fortsätter:

”De lite större projekten kräver ofta bygglov och för ytterligare hjälp finns Trärådhuset för att du som konsument enkelt ska hitta rätt konstruktionsdetaljer och bygga rätt med trä, samt med rätt kvalitet och rätt hållfasthetssorterat material”.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar om drömboende på [Dagens PS]