Virgin Galactic väntar sig att de ska kunna flyga betalande passagerare till rymden tre gånger i månaden från år 2023.

ANNONS

Virgin Galactics Holdings vd Michael Colglazier sade på måndagen att bolaget planerar att flyga tre rymdturer i månaden när uppgraderingar av bolagets bärarflygplan är slutförda och en andra rymdfarkost har introducerats, det skriver Bloomberg.

I oktober sade Virgin Galactic till investerare att starten för kommersiella flygningar skulle flyttas till fjärde kvartalet 2022, då en översyn av bärarflygplanet VMS Eve slutförs. Planet kräver en omdesignad pylon och horisontella stabilisatorer för att kunna lyfta rymdfarkosten till rätt fallhöjd. Rymdfarkosten släpps från bärarflygplanet vid en höjd av cirka 15 240 meter, innan farkostens raketmotor tänds och den fortsätter mot rymden.

Bolagets rapporterade på måndagen

Enligt Michael Colglazier ska den nya rymdfarkosten VSS Imagine börja flygtestas i början av 2023 och senare samma år ska den flyga två gånger i månaden tillsammans med nuvarande rymdfarkost, VSS Unity, som ska flyga en gång i månaden.

Virgin Galactic, som grundades av Richard Branson, rapporterade resultatet för årets tredje kvartal på måndagen, med en försäljning på 2,6 miljoner dollar (22,31 miljoner kronor), vilket ligger över analytikernas förväntningar. Nettorförlusten minskade från 92 miljoner dollar (789 miljoner kronor) motsvarande period år 2020, till 48 miljoner dollar (knappt 412 miljoner kronor).

Under den sena handeln på måndagen föll Virgin Galactics aktie med 0,5 procent. I år har aktien fallit med cirka 16 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Rymdballonger lockar med förstaklass-rymdresor [Dagens PS]