Vestum förvärvar samtliga aktier i Mark & Trädgårdsbyggarna AB för cirka 95 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis.

ANNONS

Mark & Trädgårdsbyggarna AB, MTB, utför arbeten inom mark och väg, asfalt, vatten och avlopp samt anläggningsarbeten och har sedan starten utfört mycket arbeten med restaurering och förnyelse av innergårdar och lekparker åt bostadsrättföreningar. MTB utför även dräneringsarbeten samt mark- och trädgårdsarbeten.

MTB har 24 anställda och bland kunderna finns kommuner, landsting, bostadsrättföreningar och företag runt Stockholm och Mälardalen. Under 2020 omsatte verksamheten 83,4 miljoner kronor och gjorde en ebitda på 14,5 miljoner och en ebita på 12,1 miljoner kronor.

”Vi upplever att marknaden inom infrastrukturentreprenader är otroligt stark och det är ett styrkebesked att vi lyckas knyta den här typen av kvalitetsbolag till Vestum. Detta blir vårt nionde förvärv på elva veckor som sammantaget under 2020 genererade en nettoomsättning om 1 224 miljoner kronor med en ebitda om 193 miljoner kronor och ebita om 147 miljoner kronor. Nu blickar vi framåt och ser fram emot att genomföra ytterligare förvärv för att stärka våra positioner inom respektive fokusbransch, säger Conny Ryk, VD för Vestum i ett pressmeddelande.

Byter namn till Vestum

På årsstämman den 20 maj 2021 beslutade bolaget om byte av företagsnamn från Wesc till Vestum. Vestums aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market, och kommer från och med den 7 juni 2021 att handlas under kortnamnet Vestum.

Sista dag för handel under det tidigare kortnamnet Wesc blir  den 4 juni 2021. ISIN-koden kommer vara oförändrad vid bytet av kortnamn. Det skriver Vestum i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Barkarbystaden centrum tar form – fyra bolag bygger [DagensPS]