Dagens techbrief handlar om en ny app för ”smarta nyheter”, en AI-plattform för virkning samt en fransk uppfinnare som flugit över Engelska kanalen på hoverboard.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Tesla erbjuder återigen gratis laddning för toppmodeller

I ett försök att elda på försäljningen av toppmodellerna har man tagit tillbaka erbjudandet om gratis laddning vid Teslas egna stationer för att som köper en ny Tesla Model S eller Model X, rapporterar The Verge. Troligtvis beror detta på att budgetbilen Model 3 tagit en allt större andel av försäljningen, och därmed minskat på marginalerna för elbilsjätten.

AI-app för nyheter värderad till 1,1 miljarder dollar

Den AI-baserade appen SmartNews har tagit in ytterligare 28 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Bolaget är nu värderat till 1,1 miljarder dollar, skriver TechCrunch. Enligt artikeln har SmartNews över 20 miljoner användare, främst i USA och Japan, och den årliga tillväxten ligger på 500 procent.

Facebook och Instagram låg nere igen

Ett globalt serviceavbrott under söndagen rapporterades i media. Det här är det fjärde avbrottet i år, och det andra inom loppet av en månad, rapporterar The Verge.

Forskare utvecklar AI-plattform som kan knyppla och virka

Vid det anrika universitetet MIT jobbar forskare på en typ av AI-baserad plattform som likt en 3d-printer ska kunna producera vilka kläder som helst efter användarens önskemål, skriver TechCrunch.

ANNONS
ANNONS

Fransk uppfinnare lyckades flyga över Engelska kanalen på en ’hoverboard’

Efter att ha misslyckats för ett par veckor sedan gick det nu vägen för Franky Zapata – han lyckades med bedriften att flyga över Engelska kanalen, från Sangrette i Frankrike till Dover i England- Flygturen tog bara 22 minuter, och hoverboarden nådde hastigheter på upp till 170 km/h, enligt The Verge.