Dagens PS

Tesla-ägare opererar in bilnyckeln i armen

techbriefen-tesla-chip-operation-bilnyckel
Kvinnan med bilnyckelchippet som sedan opererades in i armen. (Foto: TT/Skärmdump Amie DD Youtube/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 04 okt. 2023Publicerad: 13 aug. 2019

I dagens techbrief kan du läsa om svenska miljardstartupen Kobalt, Kinas största “frågesajt” och en Tesla-ägare som opererat in bilnyckeln i armen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Verizon säljer Tumblr till WordPress

Amerikanska mobiloperatörjätten Verizon köpte bloggplattformen för omkring tre miljoner dollar för två år sedan. Tidigare ägaren Yahoo betalade drygt en miljard dollar fyra år innan dess. Nu är det tal om ännu ett ägarbyte för Tumblr, rapporterar The Verge.

Svenska startupen Kobalt närmar sig miljarden

Kobalt, en musikstartup värd närmare en miljard dollar, är William Ahdritz kreation. Nu är han fokuset i en stor profil på TechCrunch sajt.

Kinas största “frågesajt” tar in 434 miljoner dollar

Plattformen Zhihu lanserades 2011, och har nu växt till Kinas största för frågor och svar. Nu har man tagit in 434 miljoner dollar, motsvarande drygt 4,1 miljarder kronor, i den största finansieringsrundan hittills, rapporterar TechCrunch.

CNBC: Köp inte en iPhone just nu

ANNONS

I och med den stundande lanseringen av årets nya modeller så avråder nyhetsbyrån CNBC alla konsumenter från att köpa en iPhone just nu – även för den som riktat in sig på en äldre modell. Ofta kan äldre iPhone-modeller fås till rabattpris direkt efter lanseringen av de nyaste telefonerna.

Tesla-ägare opererar in bilnyckel-chip i armen

Tesla-bilar har inga traditionella bilnycklar, utan kan låsas upp med telefonen eller en digital nyckelring. En kreativ hemmafixare har gått ett steg längre och opererat in ett så kallat RFID-chip i armen, för att på smidigast möjliga sätt kunna låsa upp sin sprillans nya Tesla Model 3, skriver The Verge.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS