I dagens techbrief kan du läsa om drönare, Netflix nya budgetalternativ samt Snapchats kvartalsrapport som krossar analytikernas estimat.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

UPS söker tillstånd för drönarleveranser

United Parcel Service (UPS) söker tillstånd från amerikanska staten för att öppna ett leveransnätverk med drönare. Enligt The Verge är det mycket svårt att få tillstånd, och det är väldigt få bolag som hittills fått godkänt att börja testa drönarleveranser.

Nintendo reparerar kontroller gratis

Efter att flera kunder rapporterat in problem med kontrollerna, så kallade Joy-Cons, till Nintendos konsol Switch så har bolaget tagit ett initiativ där alla som upplevt problem kan få kontrollerna lagade utan extra kostnad. Reparationerna är gratis även om garantin gått ut, anger The Verge.

Netflix lanserar budgetversion i Indien

Den nya tjänsten som precis lanserats i Indien fungerar bara på mobiltelefoner, och kostar ungefär 25 kronor i månaden, rapporterar TechCrunch.

Facebook söker förlikning med amerikanska myndigheter

I ett uppmärksammat fall mellan Facebook och amerikanska SEC väntas techjätten söka förlikning genom att betala en summa på 100 miljoner dollar, rapporterar CNET.

ANNONS
ANNONS

Snapchat krossar förväntningarna – aktien rusar

Den populära sociala plattformen redovisar en bruttomarginal på 46 procent (30) för det gångna kvartalet – en stor ökning från samma period förra året.  Snapchat uppger också att man uppnått en användarbas på drygt 203 miljoner, rapporterar CNBC. Aktien rusade tolv procent i efterhandeln i USA.