Verktyg för virtuell utprovning och 3D-anpassning av digitala tillgångar. Nu vill Snap charma företagen med nytt SaaS-paket.

ANNONS

Snapchats användare har sedan länge kunnat prova kläder och smink virtuellt i appen. Nu är det företagens tur att få lära sig använda och tjäna pengar på AR-lösningar.

Snap, företaget bakom Snapchat, lanserar nu ett Software as a service-paket som erbjuder företag AR-funktioner för kommersiellt bruk, rapporterar Techcrunch.

Flera features

Det ena är en AR-tjänst för att virtuellt prova kläder, skor och accessoarer. Det andra ett 3D-verktyg för att kunna titta produkter ur alla vinklar. Ytterligare ett verktyg ger rekommendationer om storlek och passform baserat på användarens kroppsform.

I mixen har man också lagt in ett verktyg för att hantera sina digitala tillgångar och analysera prestation. Företagen kan också integrera dessa direkt i sina egna appar och websidor.

Lade grunden

Företaget började lägga grunden för den nya satsningen redan 2021. Då förvärvade man startupen Fit Analytics som hjälper kunder att hitta rätt storlek på kläder och skor online.

Förra året introducerade Snap dessutom flera verktyg för virtuell utprovning, 3D-anpassning av digitala tillgångar och en backend-tjänst för utvecklare av linser.

Detta efter att Snap-aktien rasade kraftigt i höstas efter företagets sämsta tillväxtsiffror någonsin.

ANNONS
ANNONS

Tjäna pengar

”I slutändan handlar plattformars framgång om huruvida utvecklarna och de som bygger plattformarna, kan tjäna pengar”, sa företagets chef för AR-partnerskap, Sophia Dominguez för några månader sedan.

Omkring 300 kunder redan börjat använda det nya AR-paketet, uppger Snap. Bland dem en klädbutik och en försäljare av solglasögon.

Läs även: Snap saktar in – omsprunget av TikTok [Dagens PS]