Startupen Flyttsmart startades för bara nio månader sedan med affärsidén att skapa en smidigare flyttprocess. Nu gör bolaget – som är grundat av en melodifestival-vinnare – en kapitalinjektion på 15 miljoner kronor för att accelerera tillväxten.

ANNONS

Hemnetveteranen Sebastian Nielsen och schlagerstjärnan Eric Saade kläckte idéen som skulle bli Flyttsmart efter att de hade upplevt hur stökigt och kostsamt det var att flytta.

Trots den rådande pandemin har bolaget haft en stark tillväxt under året – och nu har bolaget fyllt på kassan med 15 miljoner kronor, rapporterar Di.

”Vi har haft en väldigt stark tillväxt på användare av tjänsten, med 1000 unika flyttare i månaden nu. Så vi insåg att vi inte kommer hinna växa organiskt, utan måste växa med tillväxtkapital”, säger Eric Saade.

Schlagervinnare och mångsysslare

Utöver framgångarna inom musikbranschen och melodifestivalen, som han också har varit programledare för, har Eric Saade själv varit aktiv inom startup-scenen. Främst genom sin investering i e-sportsbolaget G-Loot.

”Jag har i tio års tid alltid haft lite andra sysslor vid sidan för att jag brinner för att skapa saker, och då spelar det ju egentligen ingen roll om det är musik eller något annat”, säger han.

Vill följa Ubers exempel

Flyttsmart siktar på att följa resetjänstbolaget Ubers affärsmodell där flyttjänster som flytthjälp och försäkringsavtal förmedlas via bolagets plattform.

Målbilden är att lyckas med det Uber gjorde i taxibranschen fast inom tjänster i flyttbranschen, förklarar Eric Saade.

”På samma sätt som Uber skalade en annan fysisk bransch, taxibranschen, där deras chaufförer kan ansluta sig till en plattform för att få kunder i Stockholm – på samma sätt skalar vi flytt”, säger Eric Saade.

Ett digitalt alternativ i en analog bransch

Samtidigt menar Sebastian Nielsen att bolaget skapar bredare värden genom att ta flyttprocessen in i den digitala eran.

ANNONS
ANNONS

Därigenom ska Flyttsmart göra fastighetsmäkleriet mer effektivt genom att samla ihop att kringliggande tjänster på en plats.

”Vi vill hjälpa kunderna med att skapa en enklare, smidigare och snabbare flyttprocess, men också underlätta för mäklare så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och faktiskt fokusera på att förmedla bostäder”, förklarar Sebastian Nielsen.

Läs mer: Så högt värderas Voi efter nya finansieringen