Finlands gratiskurs i AI, spanska matleveransbolaget som utmanar Uber Eats och ett rykte kring Samsungs nästa galna telefon – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Finland lanserar gratiskurs i AI

Vårt kära grannland har gjort en kurs, som tidigare var tänkt att erbjudas enbart till finska medborgare, gratis för hela världen. För den som är intresserad är det bara att surfa in på Elements of AI. Kursen erbjuds på svenska, estländska, finska och tyska.

Kalifornien klubbar godkännande av förarlösa lastbilar

Numera får företag som utvecklar förarlösa lastbilar och leveransfordon testa sina projekt på offentliga vägar, rapporterar CNBC.

LG lanserar datorskärm med unikt stöd

Det nya stödet till LG UltraFine Ergo-skärmen gör det möjligt att rotera hela skärmen 280 grader i vardera riktning, eller vinkla skärmen i nuvarande position 70 grader, rapporterar The Verge. LG har inte angivit något pris.

Spansk uppstickare tar in miljarder – ska utmana giganterna

Matleveransbolaget Glovo aviserar att man tagit in omkring 150 miljoner euro, motsvarande knappt 1,5 miljarder svenska kronor, i en finansieringsrunda. Förutom mat levererar Glovo även livsmedel och mediciner.

Enligt CNBC ska bolaget använda pengarna till att anställa 300 nya ingenjörer till mitten av 2020, och expandera till nya regioner. Glovos värdering överstiger nu en miljard dollar, vilket innebär att bolaget alltså kan titulera sig en ”unicorn”.

Rykte: Samsung gör ny version av Galaxy Fold

Efter ett första försök med Galaxy Fold verkar Samsung ha långt gångna planer på en ny ”vikbar” telefon. Denna gång liknar modellen mer en klassisk telefon från tidigt 2000-tal. Kolla bilderna:

ANNONS
ANNONS