Sommaren har varit väldigt bra för hotell i Sverige, i juli ökade svenska hotell sina logiintäkter med nästan en tredjedel jämfört med juli 2019, innan pandemin. 

ANNONS

Nya siffror från Stockholms Handelskammare visar att svenska hotells logiintäkter ökade 32 procent i juli jämfört med juli 2019, både på grund av fler uthyrda rum och på grund av prisökninger, men de högre priserna kan slå tillbaka genom att människors utrymme för konsumtion minskar,  det rapporterar Fastighetsvärlden.

De totala logiintäkterna i Sverige i juli 2022 var 2 549 miljoner kronor, i juli 2021 var logiintäkterna bara 1 671 miljoner kronor och i juli 2020 var de bara 1 013 miljoner kronor.

”Det är så klart glädjande att hotellen haft en bra sommarsäsong, men att det blivit så mycket dyrare att vara hotellgäst visar att även besöksnäringen driver på inflationen. Det finns en risk att den höga inflationen, och stigande räntor, sätter käppar i hjulen för hotellen framgent genom ett minskat konsumtionsutrymme”, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare, till Fastighetsvärlden.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hotellen i Sverige går för högtryck [Dagens PS]