Teknikkonsultföretaget Rejlers har förvärvat Kraftkon Sverige, ett konsultföretag med fem anställda och har spetskompetens inom elkraftsanläggningar.

ANNONS

Kraftkon som bildades 2016 erbjuder sina kunder, nätägare, privata entreprenörer och statliga verk, programmering och tester, teknisk projektering och konstruktion av elkraftledningar. Den första juni övergår företaget i Rejlers portfölj.

”Genom förvärvet av Kraftkon stärker Rejlers sin redan starka position inom regionnätsstationer och kraftförsörjningsanläggningar. Vi vidareutvecklar nu Rejlers och Kraftkons nuvarande affär och blir en ännu mer komplett leverantör i en sektor med hög efterfrågan”, säger Sara Kimell, divisionschef för Energy inom Rejlers Sverige.

”Vi har mycket gemensamt med Rejlers och ser fram emot att bli en del av bolaget och företagskulturen, som har ett stort fokus på lärande och innovation. Nu får vi möjlighet att ytterligare utveckla vår verksamhet och samtidigt växa med ny kompetens och nya uppdrag”, säger Pär Hultmark, vd på Kraftkon.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]