Sajten Cheatsheet har sammanställt en lista över sju produkter som utmärker sig som fatala misslyckanden. Entreprenörerna har ”experimenterat med alla typer av produkter”, skriver sajten som menar att det finns fog att tänka efter både en och två gånger innan man slår på stora trumman över sin snilleblixt då den snabbt kan visa sig var en presumtiv flopp. ”You can screw up big”, typ du kan gå på en rejäl mina.

ANNONS

Här är Cheatsheets lista över värsta bottennappen på teknikhimlen under det senaste halva decenniet:
1. Samsung Galaxy Note 7
2. Apple Watch 
3. Google Glass
4. HP Touchpad
5. Nissan Murano CrossCabriolet
6. Amazon Fire Phone
7. 3D Television

Även tidningen Metro presenterar en lista över hajpade teknikprylar som kraschat – och har förstås inte missat att ta med Samsungs senaste premiummobil Galaxy Note 7, som Samsung nu lägger ner produktionen av efter allt krångel med betoning på överhettade batterier som gjort att mobilerna fattat eld.

Där till har tidningen tagit med bakmaskinen, som blev årets julklapp 1988 men som sedan försvann fortare än kvickt ut i periferin.

Microsofts musikspelare Zune figurerar även på fiaskolistan, liksom Apples handdator Newton, som släpptes i en första version på marknaden 1993.

Nokia N-Gage, Nintendo Virtual boy och Segway är andra inslag på Metros inte så smickrande lista, plus att tidningen inte har glömt att också såga Google Glass.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”7 Worst Product Failures and Flops From the Past 5 Years” [Cheatsheet] ›

LÄS ÄVEN: ”Här är 8 hajpade teknikprylar som blev stora floppar” [Metro] ›