Dagens PS

Peabs nya betongbostäder i Malmös industriområde

Varvsstaden
Byggnaden Brf Varvsporten i Varvsstaden i Malmö. (Visualisering: Carbonwhite)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 21 aug. 2020Publicerad: 21 aug. 2020

Peab presenterar den andra bostadsbyggnaden i Varvsstaden i Malmö. Byggnaden är täckt med industriglas och “råa betongväggar” för att framhäva områdets industriella arv. Totalt ska 116 lägenheter byggas med planerad inflyttningsstart 2023. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Peab presenterar projektet i ett pressmeddelande.

I Varvsporten finns allt ifrån små studioettor till enorma etagelägenheter med takterrass. Här har man satsat på högkvalitativa material, såväl interiört som exteriört. Varvsporten är ett Svanenmärkt projekt med energieffektiva, hållbara och miljökloka material. De boende erbjuds även en bil- och cykelpool för att främja miljötänket ytterligare.

“Förutom att intresset är väldigt stort är det också väldigt brett, här finns alla åldersgrupper representerade. En framgångsfaktor är att Varvsporten erbjuder en stor palett av olika bostadstyper. Givetvis är det svårslagna läget också starkt bidragande. Varvsstaden betyder mycket för Malmö och dess identitet, säger Ulrika Englund, säljchef på Peab Bostad.

Har återbrukat bänkar och armaturer

Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt, beläget på Kockums historiska område i centrala Malmö, som samägs av Peab och Fastighets AB Balder. Stadsutvecklingsprojektet kännetecknas av ett cirkulärt och hållbart tänk. Här skapas en ny stadsdel med bostäder, kultur, skolor och arbetsplatser med många publika rum i form av kajstråk, parker och torg.

Tillsammans med Varvsstaden har Peab Bostad även möjliggjort återbruk från varvet i form av armaturer och sittbänkar som får nytt liv i Varvsporten. I själva lägenheterna kan de boende framhäva den industriella känslan ytterligare genom industriglas och råa betongväggar. Exteriörens varma färger, tegelpartier och olika höjder binder samman Varvsporten med det övriga kontrastrika Varvsstaden.

“Vi är glada att Peab Bostad hjälper oss göra Varvsstaden till en kontrastrik och dynamisk stadsdel mitt i Malmö. Brf Varvsporten är ett spännande bostadsprojekt som jag tycker fångar känslan i Varvsstaden på ett mycket bra sätt”, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden AB.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS