Peab Asfalt har tecknat ett historiskt kontrakt om tankbeläggningar med tre regioner till ett värde av 130 miljoner kronor.

ANNONS

Peabs historiska kontrakt gäller företagets största order av tankbeläggningar någonsin. Under tre år ska Peab Asfalt utföra djupfräsning, indränkt makadam samt ytbehandling på låg- och medeltrafikerade vägar i Dalarna, Gävleborg och Jämtlands län. Beställare är Trafikverket region Mitt.

”Det är fantastiskt roligt att erhålla detta stora kontrakt vilket betyder mycket för oss samt att underhålla våra vägar är ett viktigt samhällsuppdrag. Vi är även mycket glada över fortsatt förtroende och därmed få möjligheten att fortsätta arbeta med Trafikverket region Mitt”, säger Karl Hillgren, arbetschef Peab Asfalt.

Lägre koldioxidutsläpp

När man ytbehandlar vägen genom tankbeläggning eller indränkt makadam, kommer vägarnas livslängd att öka. Det blir dessutom en större ekonomisk fördel att underhålla vägarna i stället för att lägga en helt ny toppbeläggning. Tankbeläggningar har också lägre koldioxidutsläpp och minskar användningen av naturens resurser.

Tankbeläggningen anläggs i första hand på vägar med lite trafik där man lägger indränkt makadam på de äldre vägarna och de nyare vägarna får en ytbehandling. Peabs historiska kontrakt gäller i tre år i Dalarna och Gävleborg, samt två år i Jämtland. Ordervärdet ligger på 130 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]