Dagens PS

Nytt kontorskvarter byggs i Mölndals nya stadsdel

kontorskvarter
Kontorskvarteret Parkhus 4 i Pedagogen Park är ritat av arkitektbyrån Wingårdhs. (Foto: Wingårdhs)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 14 apr. 2021Publicerad: 14 apr. 2021

I Mölndal ska ett nytt kontorskvarter byggas och det beräknas stå klart 2023. Kvarteret kommer att bestå av tre sammanhängande hus. Byggherren Vestia planerar att flytta in när bygget är klart.
”Den nya kontorsfastigheten rymmer totalt 12 000 kvadratmeter kontorsyta som kan anpassas för att bygga lokaler på mellan 300 och 1 700 kvadratmeter”, säger Mathias Vårström
.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Byggföretaget Vestia har tecknat ett avtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att bygga ett kontorskvarter i Mölndal utanför Göteborg. De totala kontorsytorna uppgår till 12 000 kvadratmeter fördelade på kontor på mellan 300 och 1 700 kvadratmeter. I och med bygget har byggherren Vestia ingått ett hyresavtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att hyra ett helt våningsplan i det nya kvarteret.

”Att Vestia själva väljer att flytta in i huset är naturligtvis väldigt positivt och en garanti för hela projektets kvalitet”, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter i ett pressmeddelande.

Helt ny stadsdel

Det nya kontorskvarteret kommer att ligga i Pedagogen Park, en helt ny stadsdel i Mölndal. Kvarteret har ritats av arkitektbyrån Wingårdhs.

”Det känns naturligtvis extra roligt att bygga i Mölndal som är vår verkliga hemmaplan, även om vi idag bygger i hela Göteborg med kranskommuner”, säger Christian Wieland är vd på Vestia.

Läs mer: Fler branschnyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS