Norconsults konstruktörer har rustat upp Kungstorget i Helsingborg inför den internationella stadsmässan H22 city Expo.

ANNONS

När Helsingborg i år står som värd för den internationella stadsmässan H22 city Expo får Kungstorget ett ansiktslyft med ett nedsänkt cykelgarage som kronan på verket. Norconsults konstruktörer har deltagit i upprustningen av torget med bland annat konstruktion, VA, landskapsarkitektur och infrastruktur.

Det upprustade Kungstorget ska vara klart till sommaren då H22 City Expo drar igång. Innan evenemanget börjar måste grunden vara klar, det är en stabil stålkonstruktion som både tål jordmassor och tyngden av 540 cyklar. Det nedsänkta cykelgaraget planeras i torgets centrala del.

”Cykelgaraget är konstruktionsmässigt mycket avancerat, framför allt taket”, berättar Karl Nilsson, konstruktör på Norconsult i ett pressmeddelande.

”Modellen bygger på ett antal knutpunkter som sammanlänkas i ett spindelnätsliknande mönster och där varje knutpunkt är helt unik. Det går inte att göra en copy-paste utan varje unik lösning måste appliceras på många olika ställen. Dessutom ska väderskyddet till garaget kunna monteras ned i händelse av ombyggnation”, fortsätter han.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Norconsult vinner ramavtal inom kulturmiljö [Dagens PS]